בדיקת אבהות בבדיקת רקמות או DNA
בדיקת אבהות נעשית באמצעות בדיקת רקמות אשר נקראת גם בדיקה לסיווג רקמות או בדיקת DNA. דרך בדיקת דם או רוק לוקחים את סימני ה- DNA של האיש ושל האישה ומשווים את התוצאות שמתקבלות לסימני ה- DNA של הילד, וכך ניתן לקבוע ברמה גבוה של דיוק האם הילד הוא בנם של האיש והאישה שנבדקו.
חז"ל שלא הכירו את בדיקת הרקמות, אשר הגיעה לתוצאת דיוק מדעית גבוהה מאוד רק בשנות השבעים הצטרכו לתת פתרונות לברור אבהות, ולפיכך הם קבעו לכך מספר כללים. ראשית, על אישה חל איסור חמור לקיים יחסי מין מחוץ לנישואין, ואישה שתעבור על האיסור תאבד את זכותה למזונות אישה ולכתובה מהבעל אשר גם יכול להגיש נגדה תביעה לגירושין, ולחייב אותה בגט פיטורין לאלתר.
כאמצעי לחץ על האישה לבל תקיים יחסים מחוץ לנישואין חז"ל גם קבעו שבמידה והאישה תהרה לגבר הזר, הילד הנולד יהיה ממזר, ויחולו עליו הגבלות שונות בנישואין ותפילה לדורי דורות. מנגד, בכדי לשמור על טובת הילד חז"ל קבעו שכאשר קיים ספק אם אישה נשואה התעברה מבעלה או מגבר זר, יש לקבוע שהיא התעברה מבעלה על פי הכלל שאומר: "רוב הבעילות אחר הבעל".
בתקופת בית המקדש, כאשר בעל היה חושד שאישתו זנתה תחתיו הוא היה מביא אותה אל הכהן הגדול שהיה משקה אותה במים מרים. במידה והאישה לא זנתה היא היתה יוצאת משתיית המים ללא פגע, אך במידה וכן, הרחם שלה היתה נופלת והיא לא היתה יכולה להביא עוד ילדים.
בדיקת אבהות נערכת בישראל באמצעות צו של בית המשפט לענייני משפחה בלבד, וככלל בית המשפט לא יאשר בדיקת רקמות לבני זוג במידה ומוכח שהאישה התעברה בעודה נשואה לבעלה בכדי שהילד לא יוכרז כממזר. כתוצאה מכך יוכרח הבעל להכיר באבהות על הילד ואף לשלם את מזונותיו לאורך השנים. למעשה, האישה הבוגדת תקבע תג מחיר על בגידה לבעל ולילד, והיא תצא נקייה מהפרשה.
למרות האמור, נודעו מקרים חריגים בהם בית המשפט אישר את בדיקת הרקמות לזוג נשוי, וזכותם של הילד והבעל לדעת אם קיים בניהם יחוס משפחתי מתגלה על כל המשמעויות הבריאותיות, הגנטיות, הרגשיות, החינוכיות והכספיות אשר קשורות בכך. לפיכך חשוב שהבעל לא יאבד תקווה ואת העשתונות באירוע מהסוג אשר מתואר בחיבור זה.
אנו מסייעים לגבר לשמור על זכויותיו בזוגיות, משפחה וגירושין
אידאה - למען זכויות הגבר במשפחה
נאמנות וסודיות מלאה מובטחת
הכותב הינו מנהל ארגון אידאה. סיוע לגבר בבעיות זוגיות, משפחה וגירושין.
אידאה - למען זכויות הגבר במשפחה